Alkohol & droger vs Andning.

De flesta av oss kan relatera till känslan efter ett par glas vin. Men vad är det som egentligen händer?

Jo, som jag förstår det så frigörs dopamin som medelst enzymer blir noradrenalin vilket ger ett förändrat tillstånd, kanske blir du piggare, gladare, kå***are, tröttare eller så händer inget som går att beskriva. Att det är så olika är beroende av vår personlighet och den balans som finns i hjärnan just då.

När jag under 1980- talet började med yoga och meditation noterade jag att tillståndet jag hamnade i liknade tillstånd som ruset gav mig och detta gjorde att jag blev mycket intresserad av personlig utveckling, psykologi, filosofi, religion och spiritualitet.

Idag pratas, iaf i min värld, en hel del om Psilocybin mot depression, ett ämne som finns i svampar och droger. För några år sedan blev jag inbjuden till en Ayahuasca-retreat och nyfiken som jag är så tackade jag ja till inbjudan och åkte på retreat. Vi mediterade och reciterade mantran och mellan meditationerna så drack vi Ayuhuasca the. Många gick in i en emotionell process och beskrev efteråt att det var som en reningsprocess, som att bli pånyttfödd. Själv kände jag ingenting men det var ändå en intressant upplevelse och det är alltid fint att träffa de som är lika nyfikna på livet som jag.

Avslutningsvis tror jag att det finns en bortglömd kunskap inom medicin som nu är på väg in i den moderna vården. Alternativ kompletterande medicin med tusenårig evidens omprövas och måhända blir detta det nya moderna, precis som motion, träning, mindfulness och medicinsk yoga tagit sig in i den konventionella vården.

Jag är inte på något sätt är en förespråkare av psykedelier, andra substanser eller droger som en väg till en personlig utveckling. 

NEJ, naturligt skall det vara, och det mest NATURLIGA är att ANDAS som du gjort sen FÖDELSEN och kommer att göra ända in i DÖDEN. ? Keep on breathing ///Roger