Dans en väg till trans!

För över 25 år sedan var jag med på en kurs och hade förväntningar om att göra som jag alltid gjort när jag varit på kurs, ta fram mitt kollegieblock och göra mig redo för att börja anteckna. Den här gången blev det inte så utan kursledaren gick fram till en Cd-spelare och satte igång en låt, bad oss ställa oss upp och dansa. Jag gjorde det mycket, mycket motvilligt men efter den dagen förändrades min inställning till dans och dansens syfte som jag tidigare trott var ett spel innan parning. En riktig Aha eller Wow upplevelse om hur jag och mina känslor hörde ihop precis som kroppen, sinnet, psyket och det mentala. Jag kom ut på andra sidan och det är precis vad trans egentligen betyder.

Idag så är dansen ett av några verktyg som jag använder mig av för att hjälpa människor både individuellt och i grupp för att komma utanför sin trygghetszon och börja tänka utanför boxen. Kroppen är en av vägarna för att få vår fantastiska, plastiska, otroliga och kanske gränslösa hjärna att expandera och tänka tankar som vi inte trodde var möjligt.

Den 7-8 juni har du möjlighet att testa detta fantastiska verktyg som dansen är! Under kursen ”Meditations boost” kommer du att få pröva på dynamiska meditationer där dans ingår.

Välkommen till Lomtjärn!