Serendipity & Synchronicity

Tur i oturen eller det finns en mening med allt.

Sitter framför Tv´n med mitt kaffe och ser en intervju om resandet och corona när den intervjuade nämner ordet Serendipity och min hjärna kopplar omedelbart ihop det med Synchronicity därav rubriken.

Jag tror att jag är den första som kommer på det men självklart finns det på Google, ingenting är nytt under solen.

I mitt liv så har detta varit sant när jag ser tillbaka på min uppväxt, de människor jag mött, de jobb jag haft och de relationer jag haft, inget är en slump. Det finns en större mening och det har jag upptäckt mer och mer på senare år.  Som jag förstår detta så handlar det om att vara närvarande och när jag har blivit det mer ofta så händer synkrona möten och situationer som bara var menat att ske.

Tillit till processen i mitt liv är en faktor som hjälpt mig många gånger under kriser eller dilemman som jag haft. Terapi, Yogan och meditation har varit mina verktyg till tilliten och tron på att det finns en plan som är större än mig och som är svårt att sätta ord på.

Gud, existensen eller andra termer fungerar bra och kan tolkas så som varje individ vill tänker jag.

”Jag har en kropp, jag har tankar, jag har känslor men jag är inte det”, en form av avidentifiering har också hjälpt mig i min livsprocess. För många år sedan var jag med i en grupprocess då vi under 10 dagar upprepade frasen ”Who is in” samtidigt som vi hade en partner mittemot oss som vi höll ögonkontakt med under 1 timme för att sedan byta partner och fortsätta med frågan. Idag använder jag mig av frasen ”Vem är det som tittar ut genom mina ögon” vilket är en spännande fråga som jag nog får fråga mig under resten av mitt liv? Eller inte?